HOTEL nassau

intro

Hotel Nassau Breda is een begrip in Breda en omstreken. Een prachtig eigentijds hotel, met een uniek restaurant “Liefdegesticht”, in een oud klooster. Oud en nieuw ontmoeten hier elkaar, dat zie je niet alleen aan het interieur maar zeker ook aan de menukaart.

Om de gerechten tot leven te laten komen in beeld ben ik gevraagd om foodfotografie te verzorgen. Niet alleen “de gerechten”, maar de gerechten binnen een context, echt een verhaal vertellen. Ik heb daarom gekeken naar een aantal visuele accenten om nog meer te vertellen. Elementen uit het hotel en de geschiedenis van het hotel heb ik als styling gebruikt, van oude tegels en leisteen tot verweerde kozijnen en ornamenten. Ik heb de gerechten echt vanuit een artistieke invalshoek benaderd.

Ik heb samen met Hotel Nassau Breda en hun chefkok gekeken naar welke gerechten willen we binnen welke context vastleggen. Vervolgens zijn we gaan kijken naar die context, welke materialen, kleuren en achtergronden versterken het verhaal. Vervolgens hebben we een shotlist en planning opgesteld, want stel: we fotograferen ijs (wat natuurlijk smelt) of een schuim (wat inzakt) dan moet dat wel precies op het juiste moment gefotografeerd worden, dit vergt goede planning, timing én afstemming. Teamwork!

Vanuit een shoot van 1 hele dag, hebben we overdag een mooie en brede selectie foodfoto’s gehaald, diverse gerechten in diverse settings. Amuse, voor, hoofd en na. Vervolgens heb ik de vooravond en avond ook nog sfeerfotografie van het restaurant gedaan, uiteraard met gasten (figuranten) omdat een restaurant pas echt tot leven komt mét gasten.

skills

> Foodstyling
> Fotografie
> Beeldbewerking
> Content Creatie