de pink & pienter bende

intro

Regio Eindhoven behoort weliswaar tot de slimste ter wereld (Brainport) en we lopen voorop als het gaat om technologie, design en kennis. Maar op hetzelfde moment telt de stad 43.000 digibeten en 25.000 mensen die niet goed kunnen lezen. Stel je eens voor wat we kunnen bereiken als ook die stadsgenoten hun potentieel zouden benutten. Verder is het een gegeven dat steeds meer kinderen en hun ouders de Bieb niet weten te vinden. Terwijl er zoveel toffe dingen te doen zijn en ontzettend veel te ontdekken is. Kortom, de vraag is hoe schudden we de kinderen van Eindhoven en hun ouders wakker voor de Bibliotheek? Hoe gaan we de ouders en de kids van Eindhoven inspireren en motiveren wat vaker in contact te komen met de Bieb?

Laten we het surfen op het web, verdwalen in boeken en het lezen en voorlezen gelijk goed met de paplepel ingeven. Laten we net als bij National Geographic een ‘junior club’ gaan starten. Spelenderwijs leren werkt tenslotte het beste.

idee

Ik ontwikkelde een geheel nieuw ‘kidsconcept’. Een merk voor de jeugd. Van naam tot activatiecampagnes op scholen en beurzen.
Ontdek je gek met jawel, de Pink & Pienter bende.

story

De Pink & Pienter Bende is een eenduidig en overkoepelend communicatieconcept. Een eigenwijs en eigentijds merkverhaal waar de Bibliotheek Eindhoven het hele jaar door de kids en ouders kan inspireren, motiveren en informeren. Met andere woorden: een mooie kapstok voor inpandige activiteiten, externe events, themadagen, voorleesmiddagen, workshops en aankleding ed. Het concept waarmee we de verbinding leggen tussen wat er op school gebeurt en wat er in de Witte Dame (locatie van de Bibliotheek Eindhoven) gebeurt. Zodat kids op meerdere plekken de Bieb ‘ontmoeten’. Denk hierbij ook aan Eindhovense organisaties die naast scholen ook als doel hebben kinderen kennis en kunde bij te brengen.

het verhaal

Mogen wij jullie voorstellen aan: DR. DEX (9). Mister Mediawise. De computer ‘geek’ die populair is dankzij zijn kekke kunstjes online. Hij weet de weg in het medialand. Hij eet megabytes van over de hele wereld. Dat maakt hem slimmer. Dan is daar BUZZY (8). Deze hipster is sociaal sterk. #durftevragen is zijn wapen. Lekker gek, druk en A Buzzy Guy / Bee, die graag zijn kennis deelt. Omdat je samen nu eenmaal meer weet. Plus samenwerken is een stuk gezelliger;)) De volgende is niemand minder dan: STORREM (6) Storrem is een ongeleid projectiel die graag eerst doet en dan denkt. ‘Proberen is leren’ is zijn motto. Lekker roekeloos stormt hij door de dag, maar weet uiteindelijk wel hoe de vork in de steel steekt. Het jonge bendelid is: SEEKIE SUE (5) Waarom? Hoezo? Wat? Seekie vraagt je de oren van de kop. Een nieuwsgierig aapie. Een lekker druktemakertje die alles wil weten. Little Miss Know It All. ‘And last but not least’: MISS WIZZY (7) Dit is de wijsneus (lady wise) van het stel. De studiebol die boeken verslint. Haar maak je niet snel iets wijs. En als ze iets niet weet, pluist deze boekenworm het tot in detail uit.

result

Nu de Pink & Pienter Bende is opgericht wordt het zaak nieuwe leden te werven. Samen met de Bibliotheek trokken we naar scholen, langs beurzen. Slopen we via de krant de huizen van potentiële nieuwe bendeleden binnen. Om ze uiteindelijk op straat tegen het lijf te lopen in abri’s en advertenties. Je merkt het: de Pink & Pienter bende zit echt overal.

middelen

> Naamgeving
> Illustratie
> Video
> Content Marketing
> Print/Advertenties
> Pandaankleding
> Activatiecampagne op scholen
> Flyers
> Social media
en ga zo maar door!